01 Čvn AUTOKLUB RALLY TALENT 2016 MÁ DALŠÍ FINALISTY

Autoklub České republiky vybral v druhém kvalifikačním kole, které se odehrálo uplynulou neděli 31. 5. 2015 na letišti v Tchořovicích, další tři postupující mladé talenty. Do národního kola, které se uskuteční dne 13. září 2015, postoupili Jan Hodouš, Max Hönig a Jakub Schimmer.

Adam Eliáš, generální sekretář Federace Automobilového Sportu (FAS) Autoklubu České republiky, komentuje průběh druhého kvalifikačního kola slovy: „I v druhém kvalifikačním kole hodnotil výkony jezdců Václav Pech, který s nimi také probral strategii jízdy po připravené slalomové trati. Všichni zúčastnění jezdci podali velmi vyrovnaný výkon. Nebylo lehké z třinácti přihlášených vybrat tři nejlepší. Ke správnému výběru nám pomohly i osobní pohovory, které nám umožnili poznat jednotlivé závodníky a jejich nadšení pro rally.“

Postupující závodník Jakub Schimmer o sobě říká: „Rally miluji a je to pro mne životní styl, kterému se chci věnovat na sto procent.“ Na otázku, proč se Max Hönig chce stát Autoklub Rally Talentem 2016, mladý jezdec odpovídá: „Auto-moto sport mne fascinuje od malička. Rád bych využil této jedinečné příležitosti, kterou nabízí Autoklub České Republiky, a mohl tak využít svých dosavadních zkušeností i nadšení a věnovat tomuto sportu naplno.“ Jan Hodouš, další z postupujících jezdců, říká: „Když jsem v devatenácti letech poprvé usedl za volant závodního vozu, uvědomil jsem si, že mne tento sport baví, naplňuje mne a že se této disciplíně chci i nadále věnovat. Proto jsem se přihlásil do této soutěže.“

Autoklub Rally Talent 2016 je projekt pro širokou veřejnost, ve kterém se hledají talentovaní jezdci ve věku 18 až 23 let. Tito soutěžící se mohou registrovat na oficiálních webových stránkách akce www.rallytalent.cz a zúčastnit se alespoň jednoho ze slalomových kvalifikačních kol. Nejúspěšnější závodníci z každého kvalifikačního kola pak postoupí do velkého finále. Další podmínky soutěže jsou k dispozici na webových stránkách a sociálních médiích – facebooku, twitteru a youtube.

Národní finálové kolo proběhne 13. září 2015, kde změří své síly všichni postupující. Další dvě slalomová kvalifikační kola proběhnou ve Vysokém Mýtě dne 2. srpna 2015 a v Hoškovicích dne 15. srpna 2015. Slavnostní předávání cen je plánováno na 22. listopad 2015 na autodromu v Sosnové u České Lípy.

Pro více informací o projektech navštivte, prosím, uvedené oficiální webové stránky a sociální média. Další informace je možné získat prostřednictvím e-mailu adresovaného na adresy rallystar@autoklub.cz a rallytalent@autoklub.cz.