10 Srp DĚTSKÁ KARTINGOVÁ AKADEMIE V OLYMPIJSKÉM PARKU RIO-LIPNO 2016

S podporou Českého olympijského výboru připravil Autoklub ČR pro malé zájemce o motorsport Kartingovou akademii 2016. Premiérově si děti jízdu na motokárách mohly vyzkoušet již v červnu na motoristické slavnosti Legendy a nyní je před námi další díl této velice oblíbené a atraktivní sportovní disciplíny a to přímo na Olympijském parku RIO-Lipno 2016 ve dnech od 6. do 14. srpna 2016.

Kartingová akademie má za cíl seznámit mladé zájemce z řad dětí a jejich rodičů s krásou motokárového sportu a pomoci jim se vstupem do motoristického sportu. Vedení se ujal zkušený jezdec a mistr ČR v kartingu Jan Midrla. A jak taková Kartingová akademie probíhá? Děti jsou na začátku seznámeny s kartingovým sportem, proškoleny v ovládání motokáry a chování jezdců na trati s důrazem na maximální bezpečnost.  V praktické části se potom učí ovládat motokáru – rozjezd, zastavení, průjezd zatáčky a reakce na vlajkovou signalizaci. Všem účastníkům akademie bude zapůjčeno veškeré vybavení od motokáry, přes helmy, nákrčníky, kombinézy až po správnou motokárovou obuv. Jízdu si může vyzkoušet každé dítě ve věku od pěti do deseti let, jedno kolo trvá necelé dvě hodiny a rodiče vyjde na symbolických 100,- Kč. Zájemci se mohou hlásit předem prostřednictvím emailu akademie.karting@autoklub.cz nebo přímo v místě konání. V rámci Olympijského parku RIO – LIPNO 2016 je stanoviště kartingové akademie umístěno v areálu Wellness Hotelu Frymburk ve Frymburku.

O kartingovou akademii projevuje zájem stále více dětí a tým Autoklub ČR věří, že se mezi absolventy akademie najde pár šikovných budoucích závodníků.